Citroën C3: Crossover dizajn, C4 Cactus kao inspiracija

Radiosarajevo.ba
Citroën C3: Crossover dizajn, C4 Cactus kao inspiracija
/ Foto: Citroën
Nakon sedam godina Citroën je predstavio novu generaciju modela C3. Novi C3 preuzeo je stilske elemente većeg C4 Cactus – dnevna svjetla iznad glavnih farova te "airbumps" dodatke na vratima kao zaštitu od udaraca na parkingu.

U odnosu na prethodnika novi Citroën C3 je produžen četiri centimetra (na 3,99 metara), uz sedam centimetara duži međuosovinski razmak (na 2,54 metara), dok je linija krova snižena četiri centimetra. Kao i ranije, C3 je dostupan isključivo u 5-vratnoj izvedbi.

I radno mjesto vozača dobio je dosta zajedničkih elemenata s modelom C4 Cactus, pri čemu je ključni upravljački element centralni 7-colski touch-display. Prtljažnik zapremine 300 litara ostao je isti kao i na prethodnoj generaciji Citroëna C3.

Kad je riječ o opremi novi C3 donosi asistent držanja trake, upozorenje na mrtvi ugao, indikator umora, dok Infotainment sistem donosi, između ostalog, i kameru koja može pružiti video-dokaz u slučaju udesa.

U paleti motora nalazi se pet agregata – trocilindrični benzinci snage 68, 82 i 110 konja, odnosno 4-cilindrični HDi dizelaši koji razvijaju 75 i 100 KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije