Renault Clio: Redovno osvježenje na sredini životnog vijeka

Radiosarajevo.ba
Renault Clio: Redovno osvježenje na sredini životnog vijeka
/ Foto: Renault
Punih 26 godina od lansiranja modela Clio, automobila koji je prodat u 13 miliona primjeraka širom svijeta, Renault predstavlja osvježenu verziju četvrte generacije.

Aktuelna četvrta generacija modela Clio lansirana je 2012. godine kao prvi automobil nove dizajnerske ere Renaulta. Na osvježenom prednjem dijelu Clia redizajnirana su svjetla, maska, proširena donja rešetka.

Straga je modifikovana grafika svjetlosnih tijela, a dorađen je i branik koji povećava dojam robusnosti. Uz novi dizajn aluminijskih felgi i plastičnih poklopaca točkova,  dodane su i četiri nove vanjske boje: Intense crvena, Titanium siva, Pearlescent bijela i Iron plava.

U unutrašnjosti posebna pažnja posvećena je povećanju kvaliteta tekstilnih materijala i granuliranom efektu plastičnih umetaka.

U paleti motora novost su 1.5 dCi dizelski motor (110 KS) te 1.2 TCe turbo-benzinac (120 KS), oba spregnuti s 6-stepenim manuelnim mjenjačem.

Novi Clio dolazi s tri različita multimedijska sistema: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution, kao i novi pametni R&Go sistem, dostupan na svim nivoima opreme. Prvi primjerci obnovljenog Clia bit će isporučeni kupcima u septembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije