Cayenne Coupé stigao u BiH: Porsche predstavio prvi SUV coupé branda

J. M.
Cayenne Coupé stigao u BiH: Porsche predstavio prvi SUV coupé branda

U ugodnom ambijentu Tarčin Forest Resorta kompanija Porsche BH bh. javnosti predstavila je novi Porsche Cayenne Coupé.

Premium SUV Cayenne zaslužan je za drastični rast proizvodnje Porschea, pa kompanija iz Zuffenhausena trenutno godišnje izrađuje četvrt miliona vozila.

porsche_cayenne_coupe_tarcin_jmr_010.jpg - undefined

Foto: J.M. / Radiosarajevo.b

Bilo je logično da Porsche prati trendove i kupcima ponudi prvi SUV coupé na bazi Cayennea.

"Cayenne Coupé vidimo u društvu premium SUV coupé modela kao što su Mercedes GLE Coupé, BMW X6, Audi Q8 i Lamborghini Urus", objašnjava Armin Mulović, brand menadžer Porschea za BiH i dodaje:

porsche_cayenne_coupe_tarcin_jmr_015.jpg - undefined

Armin Mulović (Foto: J.M. / Radiosarajevo.ba)

"U odnosu na standardni Cayenne, Coupé je 2 cm niži, ima A-stub oboren za dodatni stepen, nazad je širi 18 cm, a može se pohvaliti i adaptivnim spojlerom koji se pri brzinama višim od 90 km/h izvlači 135 mm u visinu."

porsche_cayenne_coupe_tarcin_jmr_007.jpg - undefined

Foto: J.M. / Radiosarajevo.ba

Prvi Porscheov SUV Coupé dostupan je u tri izvedbe: Standardni Cayenne Coupé 3.0 s 6-cilindričnim motorom (340 KS) košta 168.645 KM, Cayenne S Coupé 2.9 V6 bi-turbo (440 KS) dostupan je za 200.325 KM, a vrh ponude predstavlja Cayenne Turbo Coupé 4.0 V8 (550 KS) po cijeni od 304.250 KM.

Kupci mogu ovaj automobil superlativa dodatno oplemeniti paketom "Lighweight Sport" koji po cijeni od 26.215 KM donosi uštedu u težini od 20-ak kilograma zahvaljujući specijalnim 22-inčnim aluminijskim točkovima, karbonskim krovom…

porsche_cayenne_coupe_tarcin_jmr_019.jpg - undefined

Foto: J.M. / Radiosarajevo.ba

Nema sumnje da će Cayenne Coupé nastaviti priču o uspjehu Porschea koja je vidljiva i na prostoru BiH.

"Brand Porsche u BiH bilježi impozantne rezultate. U 2018. isporučili smo oko 80 automobila bh. mušterijama, a ove godine očekujemo rast prodaje. Ne samo da bilježimo dobre prodajne rezultate nego smo stekli povjerenje kupaca postprodajnom uslugom, a sada je u fokusu priprema za eru električne mobilnosti koja će neminovno stići i na naše prostore", rekao je Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH koja drži 40 posto bh. tržišta novih automobila.

porsche_cayenne_coupe_tarcin_jmr_001.jpg - undefined

Foto: J.M. / Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije