BMW nadogradio svoju zvijer i dodao joj "svjetleće bubrege"

0
Radiosarajevo.ba
BMW nadogradio svoju zvijer i dodao joj "svjetleće bubrege"
Foto: BMW / Najnoviji model njemačkog auto giganta

BMW je obnovio ponudu za seriju 8 i beskompromisni model M8. Najveća vizualna novost je tzv. "Iconic glow", odnosno prednja maska koja donosi iluminiranu prednje maske čime utiče na dojam vozila sprijeda.

Tek potom će bolji poznavatelji uočiti nove detalje na usisnicima, kao i revidiranu ponudu boja i naplataka na popisu opcija.

Na popisu opcija M ponuda je osvježena aerodinamički dotjeranim kućištima retrovizora, ali i historijskim logom BMW Motorsporta koji će vam uz naknadu BMW aplicirati na poklopac motora, prtljažnika, pa i naplatke, a sve povodom pola stoljeća M odjela.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

U kabini je jedina prava novost veći zaslon infotainmenta s dijagonalom od 12.3 inča. Službeno, M8 više nije u ponudi, ali ostaje M8 Competition.

Ispod poklopca je poznati 4.4 V8 twinturbo sa 625 KS i 750 Nm usuglašen s osam-stepenskom automatikom i M xDrive pogonom.

Spomenimo i 8 X Jeff Koons Edition baziran na 850i xDrive Gran Coupe nastao u saradnji s umjetnikom, a karakterisat će ga višebojna izvedba i najfiniji materijali u kabini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije