"Groblje" za automobile: 3000 BMW-a i Minija godinama trunu na livadi

0
Radiosarajevo.ba
"Groblje" za automobile: 3000 BMW-a i Minija godinama trunu na livadi
Foto: Instagram / Livada u Kanadi pretvorena u "groblje za automobile"

Jedno od najvećih "grobalja" za automobile koje se nalazi u Kanadi broji preko 3000 vozila BMW-a i Minija.

Ovaj nesvakidašnji prizor bio je tema u američkim medijima koji su o groblju novih automobila u blizini grada Vancouvera pisali prije nekoliko godina, prenosi Index.

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Sudeći po posljednjim videosnimcima koji su objavljeni na Instagramu, od tada se nije puno toga promijenilo. Vozila BMW i Miniji i dalje su tamo, a vegetacija oko njih sve je veća. Još koja godina i moglo bi ih prekriti rastinje, čime bi mogli otići u zaborav.

Sve je počelo u 2015. godinu kad je tokom istovara u luci u Halifaxu automobile zahvatila oluja. Kanadske vlasti su ustanovile kako su tokom pretovara novih BMW-a i Minija s broda na željeznicu i u kamione bili neadekvatni uvjeti, pa su automobili izloženi slanoj atmosferi.

U pitanju je 2966 automobila tada vrijednih oko 150 miliona koji nisu nikad krenuli put salona. BMW-u se očito nije isplatilo sanirati štetu, pa su automobili jednostavno ostavljeni na nemilost zubu vremena.

U komentarima građani se konstatiraju da je to šteta, jer gomila tih BMW-a i sada izgleda bolje od brojnih automobila koji se kreću cestama. Također, postavljaju i pitanje "zašto vozila nisu rastavljena".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije