Alfa Romeo testira novu mašinu: Model Milano bi trebao biti velika senzacija

0
Radiosarajevo.ba
Alfa Romeo testira novu mašinu: Model Milano bi trebao biti velika senzacija
Foto: Alfa Romeo / Alfa Romeo Milano

Italijanska Alfa Romeo najavljuje kako će 10. aprila predstaviti svoj novi model. Riječ je o modelu Milano, a na kojem se odrađuju posljednji razvojni testovi. Oni se odrađuju na testnoj lokaciji Balocco. Razvoj i dizajn novog modela iz Alfine kuhinje potpisuje majstorski Alfa Romeo Centro Stile.

Za tu priliku odabrani su brojni stručnjaci. Okupljen je tim italijanskih inžinjera koji su odigrali glavnu ulogu u izvanrednim 100 posto Alfa Romeo projektima (kao što su 4C, 8C, Giulia i Stelvio Q i Giulia GTA). Upravo se njihovo znanje implementira u razvoju potpuno električnog modela Milano.

Razvojne strategije koordinira italijanski tim inženjera Alfa Romea na poligonu Balocco Proving Ground. Na ovom legendarnom poligonu testni vozači nalaze idealne uslove da na stazi testiraju zahtjeve i ciljeve koje su postavili dinamički inženjeri Alfa Romea, koji su odgovorni za ocjenu projekta.

Politika straha i panike plaši građane Bosne i Hercegovine pred izbore i rezoluciju o Srebrenici

Politika straha i panike plaši građane Bosne i Hercegovine pred izbore i rezoluciju o Srebrenici

Testni tim vodi stručnjak Domenico Bagnasca, odgovoran za provjeru dinamičkih sposobnosti vozila. Naravno, Milano se podešava prema visokim ciljevima. Domenico Bagnasca je u svojoj karijeri učestvovao u razvoju nekoliko sportskih automobila Alfa Romeo. Naravno, neki od njih postali su dio kolektivnog pamćenja, kao manifest užitka u vožnji i sportskog duha marke. Tu je svakako prestižni 8C, brutalni 4C, legendarna Giulia GTA kao i mnogi drugi.

Tim je usmjeren na izvanrednu dinamiku, uz veliku orijentaciju na specifične intervencije na ovjesu. Cilj svakako ostaje nepogrešiva dinamika vožnje. Ona se temelji na direktnoj i izuzetno preciznoj geometriji

Alfa Romeo Milano

upravljanja, a kako bi se zajamčio brz prolazak kroz zavoje uz visok nivo prianjanja.

Na čelu projekta je Stefano Cereda, veliko ime u projektima Alfa Romea. Na čelu razvoja dizelskih motora Giulia i Stelvio, debitirao je u Alfa Romeu s projektom Giorgio. On je zapamćen po povjerljivosti koja se zahtijevala od inženjera Alfa Romea dok su stvarali najveličanstveniji razvojni projekt u posljednjim decenijama.

Prije nego što je ponosno preuzeo upravljanje projektom Milano, Stefano je dao zeleno svjetlo za razvoj modela Tonale Plug-In Hybrid Q4 pogonskog sklopa od 280 KS, javlja Autonet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije