Nove vijesti za ljubitelje utrka: Alfa Romeo promijenio ime u Formuli 1

0
Radiosarajevo.ba
Nove vijesti za ljubitelje utrka: Alfa Romeo promijenio ime u Formuli 1
Foto: Youtube / Alfa Romeo F1

Nova godina donijela je novi brend za jednu od 10 ekipa Formule 1 jer je Stake F1 Team predstavljen u ponedjeljak, 1. januara, s licencom do 2025. godine.

Rebrendiranje Saubera u Stake novi je izgled bivše ekipe Alfa Romea, a vozači Guanyu Zhou i Valtteri Bottas trebali bi se vratiti 2024.

"Potaknuti dubokom strašću prema brzini, inovacijama i pomijeranju granica, sada smo u idealnoj poziciji da povedemo tim do neviđenih visina od 2024. i dalje", rekao je suosnivač Stakea Edward Craven u saopćenju.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Alfa Romeo-Ferrari je prošle godine završio na devetom mjestu u poretku Svjetskog prvenstva konstruktora. Švicarska ekipa završila je odmah iznad američkog Haas-Ferrarija. Bottas je završio na 15. mjestu u poretku vozača, dok je Zhou bio 18. Bottasov najbolji plasman bio je dvaput osmi, dok je Zhouov najbolji plasman bio deveti, i to tri puta.

Očekivalo se da će nova marka Stake biti otkrivena kao Stake F1 Team Kick Sauber prije nego što je tim predstavio moderniji pristup. Stake je kompanija za zabavu i životni stil iz Australije koja je također sponzor dresova za Everton iz engleske Premijer lige, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije