Zastrašujuće: Sudar VW Golfa GTI i Škode Rapid na autoputu pri brzini 240 km/h

0
Radiosarajevo.ba
Zastrašujuće: Sudar VW Golfa GTI i Škode Rapid na autoputu pri brzini 240 km/h

Iako su njemački autoputevi raj za ljubitelje brze vožnje, jer na većini dionica nema ograničenja brzine, ipak nije preporučljivo davati "gas do daske" ukoliko cesta nije prazna.

Uvjerio se u to vozač GTI verzije VW Golfa "Sedmice" u koji je ugrađena kamera pa je ono što se desilo sredinom augusta "sačuvano" i može poslužiti kao upozorenje.

Na početku snimka vidi se kako 245 "konja" jaki Golf GTI ubrzava lijevom trakom. Pri brzini od 240 km/h uočava se Škoda Rapid Spaceback koja se iz srednje trake prebacuje u lijevu.

Vozač Rapida, navodno stariji muškarac, nije pravilno procijenio brzinu Golfa i došlo je do kontakta pri velikoj brzini. Samo zahvaljujući prisebnoj reakciji vozača Golfa koji je sačuvao kontrolu nad vozilom sudar je završen s malo ogrebanog lima i polomljenim bočnim ogledalima na automobilima.

Akteri sudara imali su sreće i što su ostali učesnici u saobraćaju pravovremeno usporili i omogućili im da se prebace u zaustavnu traku i sačekaju dolazak policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije