Da li je ovo najgori vozač na svijetu: Nećete vjerovati šta je napravio na autoputu

0
Radiosarajevo.ba
Da li je ovo najgori vozač na svijetu: Nećete vjerovati šta je napravio na autoputu

Iako je na prvi pogled jednostavna, vožnja autoputem zbunjuje brojne vozače. Ko se još nije susreo s vozačima koji se pogreško uključuju na autoput, ne znaju da lijeva traka služi samo za preticanje, nekima se omakne pa voze u suprotnom pravcu...

Ipak, sve je nadmašio mađarski vozač pickupa Nissan Navara čiji su "biser" zabilježile kamere.

Na prvi pogled sve je normalno: Nissan Navara s prikolicom uključuje se na mađarski autoput M25 na križanju s autoputem M3 u blizini Helyszína. Vozač se normalno približava, očekuje se da "uhvati" traku za uključenje, ubrza i nastavi vožnju autoputem.

A onda šokantni manevar: Vozač Navare usporava, misli da se uključuje na cestu sa saobraćajem u oba smjera, daje lijevi žmigavac i pokušava "uhvatiti" imaginarnu desnu traku magistralne ceste, a zapravo lijevu traku autoputa!

Srećom, u tom trenutku našao se na putanji samo jednom automobilu, srebrenom monovolumenu čiji je vozač pokazao zavidnu umješnost i značajno smanjio posljedice sudara.

Vozač monovolumena donio je ispravnu odluku: Shvativši da nema vremena za kočenje niti prostora za izbjegavanje Navare, svoj automobil usmjerio je između pickupa i prikolice, značajno ublaživši udarac i njegove posljedice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije