Velika promjena za vozače: Evo šta trebate uraditi od 1. aprila

0
Radiosarajevo.ba
Velika promjena za vozače: Evo šta trebate uraditi od 1. aprila
Foto: Pixabay / Ilustracija / Gume

Zimska oprema u automobilima nije obavezna od danas, 1. aprila, i vozači u BiH moraju mijenjati njihove gume na ljetne. 

Prema važećem Zakonu u Bosni i Hercegovini, od 1. novembra pa sve do 1. aprila, zimska oprema je obavezna u svakom automobilu. 

To podrazumijeva zimske gume, koje se bolje ponašaju na niskim temperaturama i koje nam garantuju da će automobil bolje prijanjati uz cestu. 

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Od danas, 1. aprila, ove gume se trebaju mijenjati u ljetne. Osim toga, kako bi adekvatno spremili svoj automobil za nadolazeći period, trebali bi uraditi još nekoliko stvari

Najbitnije je svakako očistiti automobil temeljito od soli, koja se posipala po cestama a može oštetiti unutrašnjost vozila. Osim toga, treba provjeriti i kočnice, te provjeriti nivo ulja, tekućine za hlađenje motora i drugih tekućina u automobilu. 

Prije nego što krenete dalje, svakako očistite i ventilacioni sistem u vašem automobilu prije nego što počnu visoke temperature. Ako ste to sve uradili, onda ste spremi da izvedete svog limenog ljubimca na put

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije