Teslom na autopilotu završio u 'jezeru', vozač najavljuje tužbu

1
Radiosarajevo.ba
Teslom na autopilotu završio u 'jezeru', vozač najavljuje tužbu
Foto: Youtube / Teslom završio u jezeru

Oni koji uključe sistem autopilota i misle da on može savladati baš svaku saobraćajnu situaciju, skoro uvijek su u krivu. Najnoviji primjer iz Kalifornije pokazuje kako takva vožnja može završiti.

YouTube kanal specijaliziran za Teslu i priče vozača automobila te marke, Wham Baam Teslacam, objavio je video zapis s dashcama jednog Modela 3.

Vozeći se u blizini kalifornijskog grada Mono City, na ravnom dijelu ceste, vozač je uključio autopilot, s mogućnošću potpuno samostalne vožnje (Full Self Driving) i prepustio mu kontrolu nad vozilom. Na putu mu se našla oveća lokva, nastala izlijevanjem obližnjeg jezera na cestu.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Uprkos znaku, koji je upozoravao na opasnost od poplavljenog kolovoza, i velikoj količini vode na cesti, Teslin FSD nije usporio. Automobil je stoga brzinom od gotovo 100 km/h uletio u vodu, doživio ozbiljnu štetu, pa sletio s ceste ravno u spomenuto jezero.

Vozač najavljuje da će pokušati tužiti i lokalne vlasti i Teslu, a očito mu nije palo na pamet da je i sam odgovoran za ponašanje Tesle, dok ona vozi u (ipak još uvijek poluautonomnom) načinu rada.

Model 3 nakon ove je nezgode poprilično oštećen, budući da je bio do pola potopljen u mulju i vodi. Vlasnik vjeruje da će na njemu biti proglašena totalna šteta, prenosi autonet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije