Šveđanin u Tesli jurio 200 kilometara na sat i zabijao se u druga vozila. Objavljen i snimak

0
Radiosarajevo.ba
Šveđanin u Tesli jurio 200 kilometara na sat i zabijao se u druga vozila. Objavljen i snimak
Foto: Printscreen / Tesla na švedskim ulicama

Švedski vozač u moćnom Teslinom Modelu X P100D pokušao pobjeći policiji. Iako je u nekoliko navrata izgledalo da bi u tome mogao i uspjeti vozač je na kraju uhvaćen i uhapšen.

Incident se dogodio u blizini Stockholma 28. aprila ove godine, ali policija je tek sada objavila snimku spektakularne jurnjave snimljenu iz policijskog Touarega koji je progonio prekršitelja.

Potjera je započela kada su policajci primijetili Teslin Model X koji vozi prebrzo po autocesti. Krenuli su za njim i ubrzo su ga sustigli, ali vozač se nije obazirao na policijske upute da se zaustavi.

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

U jednom trenutku vozač Tesle je nasred autoceste usporio skoro do zaustavljanja da bi iznenadno stisnuo "gas do daske" i odjurio.

Izgledalo je da su u tom trenutku policajci izgubili bitku jer Tesla do 100 kilometara na sat ubrzava za samo 3,1 sekundu i bjegunac je nestao u daljini, prenosi Jutarnji list.

No, policija nije odustajala već su se upustili u brzu potjeru koja se u Švedskoj, gdje je ograničenje na autocesti 120 kilometara na sat, sigurno rijetko viđa. Policijski auto je u vrlo gustom prometu u jednom trenutku ubrzao i do 197 kilometara na sat, kako vozač ne bi izgubio bjegunca iz vida.

Vozač Tesle je kobnu grešku napravio kada je pokušao izaći s autoceste i zapeo u koloni pred semaforom. Izgledalo je da je sve gotovo, no stvar su tada zapaprili drugi vozači.

Ne znajući što se iza njih događa počeli su se micati na stranu da propuste policiju. To je iskoristio vozač Tesle te se probio sredinom kolnika zabijajući se pritom u druge aute gurajući ih na stranu. Ipak to je bilo previše za Model Y koji je stao nasred raskrižja, a vozač je nastavio bježati pješice preko ceste, livade i kroz dvorišta.

U potjeru se uključio i policajac na motoru koji je primijetio bjegunca kako ulazi u obližnji šumarak. Ono što se dalje događalo nije snimljeno no policija je izvijestila da je bjegunac uskoro lociran te uhapšen.

Otkriveno je i koji je bio njegov povod za bijeg. Vozio je pod utjecajem droga i bez vozačke koja mu je ranije oduzeta zbog višestrukih prekršaja. Ne zna se s kakvim će se optužnicama morati suočiti no sigurno je da neće proći "samo tako".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije