Šta uraditi kada vam se ugasi automobil? Nemojte paničariti, rješenje vam se krije 'pred nosom'

0
Radiosarajevo.ba
Šta uraditi kada vam se ugasi automobil? Nemojte paničariti, rješenje vam se krije 'pred nosom'
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Stručnjakinja za vozila na TikToku je otkrila jednostavno rješenje za slučaj kada automobil ne želi upaliti, a to možete učiniti besplatno bez potrebe da zovete mehaničara.

Noćna mora svakog vozača je da mu se automobil ne može upaliti. U tom slučaju obično zovemo automehaničara, čija intervencija može papreno koštati. No, stručnjakinja je otkrila da možete izbjeći taj trošak.

Podijelila je izvrstan trik koji bi vas mogao vratiti na cestu, a da ne potrošite ni cent. "Pogledajte ovaj auto. Pokušala sam ga upaliti, nije se uspio pokrenuti, pokušat ću ponovo.

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Temperatura vode je normalna, ali se ne može upaliti", rekla je stručnjakinja koja je otkrila da automobil ponekad ne može upaliti jer je pregrijan.

"Općenito govoreći, ako se pojavi ovaj problem, to znači da je dio pokvaren. Zove se senzor temperature vode, njegova funkcija je kontrolirati količinu ubrizganog goriva prema temperaturi motora, a ako nešto pođe po zlu, nećete moći upaliti auto", pojasnila je u videu koji se proširio društvenim mrežama.

Kako očistiti senzor temperature usisnog zraka?

Međutim, stručnjakinja je istaknula da je senzor temperature vode nedavno zamijenjen.

"Mnogi servisi zanemaruju ovaj dio, ako se pokvari, pojavit će se i ovaj problem. Pogledajte ovdje, zove se senzor temperature usisnog zraka.

@master_driver666

What should I do if my car won’t start?#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 - Master driver - Master driver

Rastavimo ga prvo i provjerimo. Metoda uklanjanja je vrlo jednostavna, nisu potrebni alati, samo vaše ruke", dodala je, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije