Road Tour BiH: Miris benzina u kombinaciji sa električnom budućnosti

2
A. K.
Road Tour BiH: Miris benzina u kombinaciji sa električnom budućnosti
Foto: Porsche BH / Porsche Experience Road Tour 2022 BiH

Ako se veliki ljubitelj automobilizma, vjerovatno ste se barem jednom zapitali zašto je Porsche tako sveprisutan na tržištu Bosne i Hercegovine?

Dolazak na redovni godišnji Road Tour BiH 2022, specifični marketinški događaj u organizaciji Porsche BH, a sve u saradnji sa Porsche AG iz Stuttgarta, organizirao je i ove godine Porsche Road Tour.

Naravno, karavan najnovijih modela ovog njemačkog brenda prošao je ulicama BiH, a predstavnici medija, među njima i portal Radiosarajevo.ba, prisustvovao je programu sa vožnjom na relaciji Sarajevo - Mostar - Sarajevo.

Akcija 'Kvantum': Među uhapšenim i sin osumnjičenog za ubistvo Slaviše Krunića, pronađena droga

Akcija 'Kvantum': Među uhapšenim i sin osumnjičenog za ubistvo Slaviše Krunića, pronađena droga

Porsche Experience Road Tour 2022 BiH - undefined

Foto: Porsche BH / Porsche Experience Road Tour 2022 BiH

Kako se i očekivalo sve je i ovog puta bilo pod budnim okom instruktora iz Njemačke, a pred nama su bili modeli Taycan Turbo S Cross Turismo, 911 Carrera S Cabriolet, 911 Carrera 4 GTS, Cayman GTS 4.0, Panamera 4S E-Hybrid, Macan GTS, Boxster GTS 4.0, 911 Carrera 4S Coupe, Panamera Turbo S E-Hybrid, Cayenne E3.

Vožnja bilo kojeg automobila sa Porsche logotipom garancija je užitka u vožnji. Da, u to smo se uvjerili jer smo imali priliku uživati u vožnji svih modela koji su stigli u našu zemlju. 

Porsche 911 Carrera 4 GTS - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba / Porsche 911 Carrera 4 GTS

Da bismo pisali o svim tehničkim karakteristikama, snagama i performansama svih modela trebala bi nam cijela sedmica, a sam Porsche je prije nekoliko godina promovirao svoje Experience program kao prije svega dodatni sadržaj za vlasnike njihovih sporskih modela. Dovoljno je reći da svi benzinski motori imaju snagu u rasponu 400KS - 500KS, a najjači električni (Taycan) broji nevjerovatnih 720KS. Kao i u svim segmentima, Porsche se potrudio da dominira i u području e-mobilnosti pa ne čudi da Taycan ispisuje ovako impresivne brojke. 

Ekipa Porsche BH je ove godine otišla korak dalje i program učinila zanimljivijim, tako da su predstavnici medija bili u prilici provozati najbolje modele, uključujući i one top verzije koje su rijetka "zvijerka" na svim putevima Europe, pa i naše BiH.

Armin Mulović, brend menadžer Porsche BH - undefined

Foto: Porsche BH / Armin Mulović, brend menadžer Porsche BH

Organizatori ovog događaja za finale dana su ostavili jurnjavu kartingom u Mostaru, gdje su svi akteri imali priliku da dodatno "kupe" adrenalin te se mirno vrate kući.

Za kraj zajednička konstatacija - premium brendovi širom Europe i BiH imaju još mnogo toga da uče od Porschea. Dokaza je mnogo, a ovaj posljednji Porsche Road Tour se pokazao kao pun pogodak.

I da, savršena organizacija, i velika pohvala organizatoru Porsche BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije