Pristojnost otvara sva vrata: Snalažljivi vozač izazvao oduševljenje

J. M.
Pristojnost otvara sva vrata: Snalažljivi vozač izazvao oduševljenje

Koliko puta se u saobraćaju desilo da vam drugi vozači ne dozvoljavaju da se uključite u njihovu traku. Ponekad, doduše, imaju razloga za takvo ponašanje, kada se suoče s bezobzirnim vozačima koji "na silu" žele izbjeći ili skratiti čekanje u koloni.

Slučaj iz Los Angelesa pokazuje da pristojnost i kreativnost razmekšaju i najtvrđa vozačka srca.

Tamošnji vozač Lexusa želio se ubaciti u drugu traku i stoga je upotrijebio neobičan alat. Vozaču koji ga je trebao propustiti izvadio je i pokazao tablu s natpisom: "Pusti me, molim te".

Kada ga je ovaj propustio, vozač Lexusa nije se zahvalio na uobičajen vozački način – odmahivanjem rukom ili paljenjem sva četiri žmigavca. Umjesto toga, izvadio je još jednu tablu na kojoj je pisalo: "Hvala".

Ako se malo pažljivije pogleda kratki snimak, vidi se da vozač Lexusa jedva pronalazi tablu "Hvala", što znači da je spremio još znakova za svakodnevne gužve na kalifornijskim cestama. Potez domišljatog vozača ne samo da nije razljutio druge učesnike nego je izazvao i osmijeh na njihovim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije