Kina / Upornost se isplatila: Pogledajte zašto je od Mercedesa dobila novi CLS i odštetu

21. 04. 2019. u 11:46:00 J. M.

Shares: 0

Sve je počelo 25. februara kada je Kineskinja Wang Qian potpisala ugovor o kupovini novog Mercedesa CLS 300.

Nakon što je preuzela automobil 27. marta uspjela je preći samo kilometar jer je iz motora procurilo ulje. Wang Qian zatražila je da joj se vrati novac ili zamijeni automobil, ali su u zastupništvu ponudili samo zamjenu motora. 

Tada se Wang Qian odlučila za neobičnu akciju. Otišla je u izložbeni salon, popela se na tamo izloženi Mercedes i posjetiteljima ispričala svoju priču. Snimak incidenta brzo se proširio društvenim mrežama.

Wang je podnijela žalbe na razne adrese i iznijela osam različitih zahtjeva, uključujući istragu o historiji automobila, nezavisnu tehničku ekspertizu, službeno izvinjenje Mercedesa i kompenzaciju za moralnu štetu.

Takođe se ispostavilo da su je trgovci nagovorili da kupi automobil na kredit, iako je bila spremna da uplati puni iznos odjednom, a onda se ispostavilo da je preplatila oko 15 hiljada yuana (2.240 dolara) za "finansijske usluge".

Informacije o incidentu stigle su do sjedišta koncerna Daimler, koji je suspendirao licencu kineskom trgovcu Mercedesa, a kasnije je saopćeno da je koncesija postigla dogovor s klijentom. 

Žena će dobiti novi Mercedes CLS 300, uz povrat novca za financijske usluge. Predstavnici brenda uputili su izvinjenje kupcu i kao kompenzaciju pozvali je da posjeti tvornicu Mercedesa  u Njemačkoj kako bi pokazali proizvodni proces.

Time su predstavnici Mercedesa željeli dokazati da proizvode kvalitetne automobile, a da je ono što joj se desilo samo nesporazum. Također, kompanija će klijentu pružiti i besplatnu VIP uslugu u trajanju od 10 godina te platiti joj troškove proslave rođendana prema lunarnom kalendaru.

"Poziv za posjetu njemačkoj fabrici i ponuda za proslavu rođendana pokazuje lojalnost kompanije prema kupcima", rekla je Wang Qian. Ona je dodala da je nadoknada premašila sva njena očekivanja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA