Poznati Youtuber izvršio eksperiment sa Cybertruckom, pokazao da li može kroz vodu

0
Radiosarajevo.ba
Poznati Youtuber izvršio eksperiment sa Cybertruckom, pokazao da li može kroz vodu
Foto: X.com / Tesla Cybertruck

Bez obzira na to što mislite o Teslinom Cybertrucku, činjenica je da ih je sve više na američkim cestama. Futuristički SUV, osim što je ogroman i težak, bogat je različitim opcijama. Jedna od njih, koju je Elon Musk s ponosom prmovirao, je činjenica da Cybertruck može - ploviti.

Iako teži nešto više od tri tone, Cybertruck bi, tvrdi Musk, trebao bez problema ploviti po vodi i nakon toga nastaviti voziti po cesti.

Je li to zaista istina, odlučio je provjeriti YouTuber poznat po uništavanju različitih tehnoloških uređaja - TechRax.

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

S obzirom na to da Cybertruck ima nešto što se zove 'wade mode' i trebao bi pripremiti SUV za susret s vodom, TechRax je vjerovao da će ovaj test biti uspješan.

Kako bi krenuo s testom, postavio je Cybertruckove postavke na vožnju 'off road', nakon čega mu se na ekranu pojavilo upozorenje da šteta koja nastane takvom vožnjom nije pokrivena garancijom.

Nevjerovatni prizori: Tesla završila u moru, evo ko je spasio putnike

Nevjerovatni prizori: Tesla završila u moru, evo ko je spasio putnike

Nakon toga, uključio je 'wade mode' i dobio upozorenje da nastavlja 'na vlastiti rizik'.

'Wade mode' podiže visinu Cybertrucka i njegovu bateriju stavlja pod pritisak kako bi je zaštitio od vode.

Kad je SUV bio spreman, TechRax odvezao ga je u vodu. Kako je izgledao sam test, objavio je na svom kanalu, a kako je Cybertruck reagovao na vožnju kroz vodu?

Sudeći prema snimci, Cybertruck zaista može ploviti po vodi i preživjeti takav susret. No, s kakvim posljedicama? TechRax objavio je kako su se neki plastični dijelovi na prednjem i zadnjem dijelu SUV-a odvojili, no uspio ih je vratiti na njihovo mjesto.

No, najveću su štetu doživjeli elektronički dijelovi Cybertrucka. Tako su prestali raditi vanjska dugmad na Cybertrucku, ali je i dalje moguće njima upravljati putem aplikacije.

Sve u svemu, šteta nije prevelika. TechRax istaknuo je kako i dalje čuje pljuskanje vode u Cybertrucku, a hoće li se pojaviti još kakvi kvarovi ili štete, poput hrđe, tek će vidjeti.

Ali jedno se mora priznati, test i prateći snimak, izuzetno su zabavni za gledanje, prenosi Denvnik.

[related]https://youtu.be/4lKAEHMvvxg[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije