Pogledajte snimak u kojem 'pola' Toyote Yaris se kreće cestom

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snimak u kojem 'pola' Toyote Yaris se kreće cestom
Foto: Printscreen / Toyota Yaris

U državi Tennessee (SAD) neko je u saobraćaju snimio najneobičniju Toyotu Yaris ikada. Automobil je sudeći prema izgledu doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj izgubio vjetrobransko staklo.

Također, izgubio je krov i bočna stakla s desne strane dok ni ostatak automobila nije u najboljem stanju. Pa ipak, neko se odvažio na vožnju u Yarisu "speedsteru".

Nepotrebno je reći da auto sa samonosivom karoserijom bez krova ozbiljno ugrožava sigurnost vožnje jer strukturalna krutost više ne postoji što može biti pogubno u slučaju sudara.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

No, uprkos tome koliko je ovakva vožnja opasna i ilegalna na javnim saobraćajnicama, vozač je još stavio i kacigu na glavu kao u pravom "speedster" modelu kako možemo vidjeti u videu na Redditu (pogledajte OVDJE).

Zašto je Yaris u ovakvom stanju na cesti, najvjerojatnije je riječ o vožnji kratkom rutom do otpada kako bi se ostatak iskoristio za dijelove, jer ipak - auto još uvijek ide, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije