Osjetite neugodan miris od klime u automobilu? Ovo bi mogao biti razlog

1
Radiosarajevo.ba
Osjetite neugodan miris od klime u automobilu? Ovo bi mogao biti razlog
Foto: Pexels / Ilustracija / Klima u automobilu

Ljeto je sve bliže, pa tako i vrući dani koji zahtijevaju korištenje klima uređaja. Klima je spas tijekom dugih vožnji automobilom, stvarajući ugodnu i osvježavajuću atmosferu.

Ipak, kad uređaj počinje gubiti snagu stvara se neugodan miris. To se obično događa kad se uređaj nastavi koristiti, a nema više tekućine. Stručnjakinja je na TikToku otkrila trik kako izbjeći problem.

"Ako u automobilu osjetite miris kada se uključi klima, a hlađenje nije dovoljno dobro, u tom slučaju otvarate kutiju naslona za ruku suvozača", objasnila je.

ViK objavio spisak sarajevskih ulica u kojima su mogući prekidi u vodosnabdijevanju

ViK objavio spisak sarajevskih ulica u kojima su mogući prekidi u vodosnabdijevanju

"Kada ga otvorite, tu je prekidač koji držite pritisnutim, a zatim ćete vidjeti da suvozačev pretinac s naslonom za ruku sam pada. Nakon tog držite dugme, povučete ga prema gore i tada možete vidjeti element filtera klima uređaja", pokazala je.

Otvorivši klima uređaj, začudila se prljavštini. Za novi filter istog modela nije potrebno potrošiti više nego što bismo za običan obrok.

@master_driver666

Tips for replacing car parts.#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 - Master driver - Master driver

"Filter vratite na isti način kako ste ga i izvadili. Pričvrstite poklopac i ugradite kutiju suvozačevog pretinca. Slijeđenjem ove metode možete sami zamijeniti filter uređaja", zaključila je korisnica.

Otkako je objavila snimku u kojoj otkriva kako brzo popraviti razbijeno ogledalo u automobilu, izazvala je veliku pažnju na TikToku.

Praitelji su u komentarima bili oduševljeni novim trikom, a sada i vi znate što učiniti u slučaju pojave smrada u automobilu, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije