Ne vole ga mnogi: Da li je start/stop sistem štetan za motor?

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Lela

Ma samo je stvar navike, nije to loše. U principu, svaki put kad promenimo auto, moramo da se privikavamo na nešto. Posle par nedelja, više se i ne sećamo kako je bilo pre toga. Već neko vreme nemam svoj auto, kad mi treba iznajmim kod Menadžer-a, pa vidim da je zaista tako. E sad, da li je start-stop sistem štetan za motor, ne znam, ali znam da je dobro što se tako smanjuje zagađenje.

Adi

Unistava alnaser, i akumulator digurno, najveca bedastoca koju su izmislili

Bosanchero

Bitno je da se ne spominje tematika pritisak i temperatura ulja i šta se dešava kad se motor nakon duže vožnje zbog start stopa odjednom ugasi pa opet upali, sve to uskraćuje vijek trajanja turbini, starter pa čak i akumulator ali ovi iz EU su pametni što su to uveli jer to uvelike spašava okoliš i pri tome štedimo gorivo 😉 vozim novije auto ali čim ga upalim, prvo što ugasim je start stop pa nema problema

/ Najnovije