Nakon što je Fiat "oživio" Elvisa Presleyja: Brazilci poludjeli za novim pickupom

Radiosarajevo.ba
Nakon što je Fiat "oživio" Elvisa Presleyja: Brazilci poludjeli za novim pickupom

Druga generacija pickup modela Fiat Strada obećava da će biti hit u Brazilu, zemlji u kojoj se i proizvodi u fabrici Fiat Automóveis u Belo Horizonteu. Kamion(čić) je predstavljen 26. juna, da bi u prvih 10-ak dana bilo prodato oko 6 hiljada vozila!

Možda je jedan od razloga za instant uspjeh Strade sjajna reklama u kojoj se pojavljuje slavni Elvis Presley, zapravo dvojnik kralja rock and rolla. To je Dean Z, Elvisov dvojnik iz Missourija u SAD-u, koji je pobijedio na takmičenju porodice Presley 2013. godine.

On pjeva hit "Blue Suede Shoes", pjesmu s Presleyevog debitantskog albuma koji je objavljen 1956. Performanse prekida crveni Fiat Strada. "Elvis" sjeda za volan i kreće kroz studije za snimanje i sprema se da demonstrira mogućnosti automobila.

Kreatori videa zamijenili su lice dvojnika modernom tehnologijom, koristeći snimke iz stvarnih Presleyjevih izvođenja u predstavama i filmovima 1968. godine.

"Blue Suede Shoes" je 1955. napisao i snimio Carl Perkins kao jednu od prvih prvih rockabilly ploča s elementima bluesa, countryja i popa. A Fiat Strada je atraktivni pickup kompaktnih dimenzija koji je dostupan s običnom ili dvostrukom kabinom, nudi odlične tovarne mogućnosti, dok podignut ovjes osigurava i lakše off-road avanture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije