Fiat Argo Trekking: Gradski crossover kao odgovor na Sandero Stepway

J. M.
Fiat Argo Trekking: Gradski crossover kao odgovor na Sandero Stepway

Brazil je jedno od najvažnijih tržišta za Fiat pa ne čudi što italijanski koncern u paleti ima nekoliko namjenski kreiranih modela za ovu zemlju. Jedan od njih je Fiat Argo, mali automobil B-segmenta, predstavljen 2017. godine, koji je specijalno razvijen za Južnu Ameriku.

fiat_argo_trekking_012.jpeg - undefined

Foto: Fiat

Sada je Fiat predstavio crossover verziju Argo Trekking koja je dobila dodatne plastične pragove, zaštitu podvozja, krovne nosače, gume 205/60 R15 91H.

Ključna razlika je visina od tla: Fiat Argo Trekking ima klirens od  210 mm čime je nadmašio najvećeg konkurenta - lokalni Renault Sandero Stepway (190 mm). Također, Fiat je rekonfigurirao ovjes i upravljač ugradnjom novih amortizera i opruga. 

fiat_argo_trekking_010.jpeg - undefined

Foto: Fiat

Ispod poklopca motora nalazi se novi 4-cilindrični 1.3 Firefly, koji, tradicionalno za Brazil, radi na benzin i etanol. U prvom slučaju motor proizvodi 101 KS, u drugom 109 KS, a spregnut je s 5-stepenim manuelnim mjenjačem.

Očekivano, nije ponuđena verzija s pogonom na sva četiri točka, dok se na popisu standardne opreme nalazi i multimedijalni sistem s ekranom osjetljivim na dodir.

Fiat još nije saopćio cijenu Trekkinga koji – poput standardnog Arga i limuzine Cronos – neće biti ponuđen izvan Južne Amerike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije