Kakav peh: Ima li glupljeg načina da uništite Porsche

Radiosarajevo.ba
Kakav peh: Ima li glupljeg načina da uništite Porsche
/ Foto: Le Parisien
Da nepropisno parkiranje može biti jako skupo uvjerio se Parižanin po imenu Olivier.

Prošle sedmice ovaj 25-godišnjak krenuo je u posjetu noćnom klubu Boulevard Saint-Germain za volanom Porschea Carrere S koji je uzeo na leasing. Nakon uzaludne potrage za slobodnim parkingom odlučio je skupocjeni automobil ostaviti na praznom mjestu za taksiste u neposrednoj blizini Carrefour de l'Odeon. 

Računao je da će se vratiti prije nego svane i počne "špica" kada su svi taksisti na radnim mjestima. Međutim, provod u noćnom klubu bio je buran, Olivier je popio nekoliko čašica više od plana i spoznao da nije sposoban za vožnju. Kući se vratio taksijem, dok je Porsche ostao nepropisno parkiran.

U nekim normalnim okolnostima priča bi bila završena tako što bi pauk odveo nepropisno parkiran automobil, no u Parizu vlada "vanredno stanje" zbog serije terorističkih napada širom Francuske.

Nepropisno parkirani Porsche na prometnom mjestu postao je sumnjiv. Da li krije bombu koja treba eksplodirati i izazvati masovne žrtve? Antiteroristička jedinica izašla je na mjesto događaja i izvela kontroliranu eksploziju na prtljažniku u prednjem dijelu automobila vrijednog 150.000 eura.

"Nisam trebao parkirati automobil na toj lokaciji, ali neshvatljivo mi je da je policija prije operacije razminiranja kontaktirala leasing kompaniju koja mi je iznajmila Porsche. Oni su me nazvali, objasnio sam im situaciju, izvinio se i rekao da ću odmah ići da preuzmem automobil. Kada sam stigao, prtljažnik je već eksplodirao", rekao je Olivier.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije