Groblje žutih taksija: Ostavljeni da umru iako su još u dobrom stanju

Radiosarajevo.ba
Groblje žutih taksija: Ostavljeni da umru iako su još u dobrom stanju
Portal ruptly.ru objavio je zanimljiv snimak iz glavnog grada Rusije. Uz pomoć dronova na sjeveroistoku Moskve snimljeno je ogromno groblje žutih taksija.

Stotine rashodovanih automobila kompanije Yandex Taxi ostavljeno je da "umre u tišini" iako je, već na letimičan pogled, jasno da je riječ o modelima koji su "daleko od starosti".

Dominiraju Fordovi modeli S-Max i Focus karavan, mogu se vidjeti i Hyundai Solaris, Škoda Rapid, nijedan automobil stariji od 4-5 godine!

Čuđenje nestaje kada se sazna za podatak da  je Yandex Taxi najveća kompanija za prijevoz putnika u Rusiji, s flotom od oko 20.000 automobila! 

Prije dva mjeseca objavili smo vijest o "groblju potpuno novih automobila" u Rusiji: Na jednoj livadi u Ufi (glavni grad Republike Baškortostan) ostavljeno je čak 1.500 nekorištenih automobila marke Ravon (uzbekistanska filijala južnokorejskog Daewooa).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije