Veliko iznenađenje za Faucija: I Joe Biden mu pjevao "Sretan rođendan"

0
Radiosarajevo.ba
Veliko iznenađenje za Faucija: I Joe Biden mu pjevao "Sretan rođendan"

Na Badnje veče je dr. Anthony Fauci napunio 80 godina.

Kako bi obilježili tu značajnu "brojku", oni na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa su se okupili ispred zgrade u kojoj je Fauci radio i priredili mu iznenađenje.

Faucija su po izlasku dočekali transparenti i pjesma "Sretan rođendan".

Iako je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa široko kritizirana u liječenju pandemije, dr. Fauci je dobio pohvale širom svijeta, piše Unilad.

Čak ga je glumio Brad Pitt u Saturday Night Liveu, zahvalivši mu na "smirenosti i jasnoći tokom ovog nervoznog vremena".

Doktoru Fauciju, poznatom stručnjaku za zarazne bolesti, rođendan su čestitali i Joe Biden i dr. Jill Biden, otpjevavši mu pjesmu.

U videozapisima podijeljenim putem društvenih mreža i na brojnim TV kućama, može se vidjeti kako doktor Fauci odlazi s posla, naravno s maskom na licu, dok ga okupljeni pozdravljaju i zahvaljuju mu.

Fauci im, dok pjevaju, govori "hvala" i čak podiže jedan od njihovih transparenta.

Dr. Fauci je za CNN izjavio da nikada ne bi očekivao da će 80. rođendan dočekati u uslovima pandemije.

Na pitanje hoće li se penzionisati, odgovorio je da će prije il ikasnije morati, ali i da u bliskoj budućnosti ne vidi ništa osim izazova pandemije s kojim se suočavamo.

Jedan korisnik Reddita komentirao je da cijeni dr. Faucija, ali i da bi volio da sa svojih 80 godina ne treba osjećati odgovornim za SAD i da je već učinio nevjerovatan posao s HIV-om.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak