Veliki kolaps na aerodromu u Francuskoj: "Terminal je morao da bude evakuisan"

0
Radiosarajevo.ba
Veliki kolaps na aerodromu u Francuskoj: "Terminal je morao da bude evakuisan"

"Iz sigurnosnih razloga, terminal je morao da bude evakuisan i trenutno je zatvoren", navedeno je na sajtu tog međunarodnog aerodroma koji se nalazi 20 kilometara jugoistočno od francuskog grada Mulhouse 3,5 kilometara sjeverozapadno od Basela, u Švicarskoj.

Ranije danas je došlo do haosa u željezničkom saobraćaju.

Francuska mreža brzih željeznica pogođena je danas koordinisanim ''zlonamjernim radnjama'', uključujući podmetanje požara koji su doveli do poremećaja na velikom broju najprometnijih željezničkih linija u zemlji, svega nekoliko sati pre ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, prenosi Figaro.

Uhapšena žena u Beogradu za kojom je tragao Interpol

"Vatra je oštetila instalacije, a naši timovi već su na licu mjesta kako bi obavili procenu i počeli popravke", saopštila je državna željeznička kompanija SNCF, dodajući da je riječ o "masovnom napadu s ciljem da se parališe željeznička mreža".

Saopšteno je da je mreža željeznica bila meta nekoliko istovremenih zlonamjernih radnji u toku noći i precizirano da su napadi pogodili linije ka Atlantiku, sjeveru i istoku zemlje, piše Blic.

Podsjetimo, večeras će na obalama Sene svečano biti otvorene Olimpijske igre u Parizu, najveći svjetski sportski događaj.

Portal Radiosarajevo.ba će pratiti sva dešavanja u Parizu, a termine nastupa predstavnika Bosne i Hercegovine možete vidjeti na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak