Užas u poznatoj turističkoj destinaciji: Ribari pronašli tijelo dječaka, onda u moru ugledali ubicu

0
Radiosarajevo.ba
Užas u poznatoj turističkoj destinaciji: Ribari pronašli tijelo dječaka, onda u moru ugledali ubicu

Užasna nesreća potresla je poznatu jamajčansku turističku destinaciju Montego Bay. Tijelo srednjoškolca Jahmarija Reida, koji je imao samo 16 godina, pronađeno je bez glave i ruke nakon što je u ponedjeljak sam otišao baviti se podvodnim ribolovom.

Njegovo tijelo otkriveno utorak ujutro, 27. augusta. Šokantnu vijest objavio je njegov otac, koji još ne može vjerovati što se dogodilo. Njegov sin se u septembru, nakon ljetnog raspusta, trebao vratiti u školu. Bilo je ovo posve normalno ljeto, Jahmariju Reidu ovo nije prvi put da je išao u podmorje. No, ovog je puta sve pošlo po zlu.

S obzirom na vrstu povrede, vjeruje se kako ga je napao morski pas. U blizini mjesta gdje je njegovo tijelo pronađeno viđen je veliki tigrasti morski pas. Kad su ga vidjeli, ribari su ga napali, ali je on pobjegao. Smatra se kako je moguće da je upravo on napao srednjoškolca.

Tinejdžer u Engleskoj pratio djevojku 45 minuta pa je 36 puta izbo nožem

Riječ je o zaista rijetkom slučaju. Podaci pokazuju kako je ovo do sada četvrti put u historiji da je morski pas u toj zemlji nekoga napao i usmrtio. Općenito, morski psi rijetko napadaju ljude, oim ako nisu nečim izazvani. Zbog čega je ovoga puta morski pas nasrnuo na čovjeka, nije poznato.

Fritz Christie, predsjednik društva Falmouth Fisherfolks, potvrdio je da je ovo prvi put da se tako fatalan napad morskog psa dogodio u vodama Trelawnya.

Biser Jadrana nudi dobro plaćene poslove: Plate idu i do 9.000 eura

"Ono što moramo učiniti je pobrinuti se da ljudi budu oprezni kada rone", istaknuo je, piše News.com.

Incident je izazvao zabrinutost lokalnog stanovništva zbog prisutnosti morskih pasa u tom području. Neki mještani nagađaju da je grabežljivac možda slijedio kruzer u zaljev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak