Uhapšen Dodikov drug koji je učestvovao u agresiji i na BiH i na Ukrajinu

9
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Dodikov drug koji je učestvovao u agresiji i na BiH i na Ukrajinu

U petak, 21. jula, uhapšen je bivši 'ministar obrane DNR' Igor Strelkov, javlja RBC pozivajući se na izvore u agencijama za provođenje zakona i Strelkovljevog advokata.

Strelkovljeva supruga potvrdila je pritvaranje.

Prema njenim riječima, djelatnici Istražnog odbora stigli su oko 11.30 sati i odveli njenog supruga u nepoznatom smjeru.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Prema riječima njegove supruge, Strelkov je optužen prema članku 282. Kaznenog zakona Ruske Federacije (ekstremizam).

Svoja sjećanja iz Bosne Igor je prvi put objavio u moskovskom desničarskom nedeljniku "Zavtra" 6. januara 1998. U redakciji lista se upoznao sa Aleksandrom Borodajom, kasnije premijerom samoproglašene tzv. Donjecke republike.

Strelkov je u svojim tekstovima opisivao gnusne ratne detalje, ističući kako je došao da se bori protiv "muslimanskih divljaka", jer je osjećao dužnost da bude na strani "svojih pravoslavaca".

Učešće Stelkova u agresiji na BiH potvrđuje i ratna fotografija koju je autor ovih redaka objavio u medijima još 2014. godine, u vrijeme kada su separatisti pod vodstvom Putinovog ovog obavještajca započeli okupaciju svojih susjeda.

Igor Strelkov: Od krvavog Višegrada i Dodikovog prijatelja do pakla Ukrajine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak