U Australiji preko noći palo pola metra snijega: Rekordne padavine iznenadile građane

1
Radiosarajevo.ba
U Australiji preko noći palo pola metra snijega: Rekordne padavine iznenadile građane

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote, 19. i 20. jula, palo je više od pola metra snijega, što je izazvalo radost među najmlađima, ali i u turističkim agencijama.

Zvaničnik turističke organizacije za odmarališta na planini Buller i Stirling rekao je da snijeg u protekla 24 sata neprestano pada.

"Ovo je predivno. Snijeg je počeo da pada jučer i do sada nije stao. Ovo su do sada najbolji uslovi za skijanje. Sezona je prošlog mjeseca veoma sporo krenula, ali ova količina snijega predstavlja pravo olakšanje za ostatak sezone", naglasio je David Clark.

Žestok odgovor Izraela: Bombardovanje jemenskog grada rezultiralo brojnim žrtvama

U mjestu Fols Krik na sjeveroistoku australijske države Viktorije u protekla 24 sata palo je 45 centimetara snijega.

Hladni talas koji se kreće preko Južne Australije ka Viktoriji, Novom Južnom Velsu i Queenslandu donio je kišu i rekordno niske temperature, te snijeg i mećavu.

Meteorolozi najavljuju novi snijeg i mećavu, te predviđaju da će u narednih sedam dana pasti više od 80 centimetara snijega, piše The Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak