Trump: Više nema nuklearne prijetnje iz Sjeverne Koreje

Radiosarajevo.ba
Trump: Više nema nuklearne prijetnje iz Sjeverne Koreje
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump izjavio je kako više nema nuklearne prijetnje iz Sjeverne Koreje, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je po povratku u SAD nakon susreta sa sjevernokorejskim liderom Kimom Jong-unom u Singapuru podijelio je nekoliko tvitova.

"Više nema nuklearne prijetnje iz Sjeverne Koreje. Susret s Kim Jong-unom bio je interesantno i veoma pozitivno iskustvo. Sjeverna Koreja ima veliki potencijal za budućnost", napisao je Trump u jednom od njih.

Istakao je kako su ljudi, prije nego što je preuzeo dužnost predsjednika SAD-a, mislili da će doći do rata sa Sjevernom Korejom.

"Predsjednik Obama je kazao da je Sjeverna Koreja naš najveći i najopasniji problem. Ne više - spavajte dobro večeras", napisao je Trump.


Trump i Kim jučer su se susreli u Singapuru i razgovarali o denuklearizaciji Korejskog poluotoka i ponovnom uspostavljanju odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak