Trump poručio Palestincima: Teroristički napadi protiv Izraela donijet će vam patnje

Radiosarajevo.ba
Trump poručio Palestincima: Teroristički napadi protiv Izraela donijet će vam patnje

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je Palestince da se okane mogućih daljnjih napada na Izrael nakon najozbiljnijeg izbijanja sukoba između dviju strana od rata u Pojasu Gaze 2014. godine.

"Narodu Gaze – ovi teroristički napadi protiv Izraela donijet će vam samo patnje. ZAUSTAVITE nasilje i radite na postizanju mira – to se može dogoditi”, napisao je Trump na Twitteru kasno u nedjelju.

“Podupiremo Izrael 100 posto u odbrani njegovih građana”, dodao je.

Podsjećamo, rano jutros, palestinski zvaničnici kazali su kako je postignut dogovor s Izraelom oko prekida vatre i okončanja nedavnog vala nasilja u pojasu Gaze i na jugu Izraela, u kojem su poginula najmanje 24 Palestinaca i četverica Izraelaca.

"Dogovor o prekidu vatre počet će u ponedjeljak u 4.30 sati po lokalnom vremenu", kazao je za agenciju Reuters palestinski zvaničnik upoznat sa sporazumom.

Drugi palestinski zvaničnik je potvrdio kako je došlo do dogovora, kao i TV stanica koja pripada Hamasu, grupi koja upravlja Pojasom Gaze.

Još nema potvrde sa izraelske strane.

Izraelska vojska objavila je kako je više od 600 raketa i drugih projektila – od kojih je više od 150 presreo antiraketni sistem Željezna kupola – ispaljeno na južne izraelske gradove i sela od petka. Dodala je kako je napala približno 320 ciljeva u Gazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak