Tragedija na letu RyanAira: Preminuo putnik, poznat i uzrok smrti?

1
Radiosarajevo.ba
Tragedija na letu RyanAira: Preminuo putnik, poznat i uzrok smrti?

Putnik Ryanaira je umro na letu iz Malage za Veliku Britaniju nakon što mu je pozlilo tokom leta.

Pilot je bio primoran na hitno slijetanje u Bordeauxu nakon što je putnik obolio nakon polijetanja iz španskog grada za Manchester u nedjelju.

"Garnitura kabine unaprijed je zatražila medicinsku pomoć, a avion su dočekali hitni medicinski timovi po dolasku", rekao je glasnogovornik Ryanaira za Evening Standard.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Unatoč naporima hitne medicinske pomoći, putnik je preminuo.

Jedan putnik je nakon toga rekao za Manchester Evening News da je obavijest zatražila li ima li doktora u avionu.

"Morali smo napraviti hitno slijetanje u Bordeauxu, a putnik pored nas je radio oživljavanje sve vrijeme dok smo slijetali, ali nažalost nije preživio", rekao je.

"Ljudi su postali pod stresom i trebali su vodu i zrak, ali nije bilo dovoljno vode za sve. Žena je zatim onesvijestila od stresa situacije.

"Bilo je i mnogo uznemirene djece na avionu koja su bila vrlo zbunjena i uznemirena. Pilot je zatim objavio da nećemo nastaviti let i da ćemo morati prenoćiti u Bordeauxu."

Ryanair je rekao da je let odgođen preko noći i da su putnici obaviješteni putem e-pošte/SMS-a i osoblja na aerodromu.

"Putnicima je osiguran smještaj preko noći, i unatoč naporima Ryanaira da organizira prijevoz do hotela, dostupnost prijevoza bila je ograničena, i putnicima je rečeno da mogu također organizirati individualni prijevoz do hotela i da mogu tražiti povrat troškova na Ryanair.com."

U izjavi se dodaje da je let potom poletio sljedećeg jutra u 10:02, a putnicima su ponuđeni vaučeri za smještaj i hranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak