Sukobi u Kijevu: Policija pristalice Sakashvilija rastjeruje suzavcem

Radiosarajevo.ba
Pristalice Mihaila Sakashvilija , lidera ukrajinskog opoziconog Pokreta novih snaga, razbile su vrata policijskog vozila u kom je on bio i oslobodile ga.

Oko 200 njegovih pristalica blokiralo je ulice i podiglo barikade usred Kijeva, a policija pokušava da ih rastjera suzavcem i vodenim topovima. 

Nekoliko demonstranata je povrijeđeno u okršaju sa snagama bsigurnosti, javljaju lokalni meidji. Jedna žena je uhapšena jer je razbila šoferšabnu policijskog kombija, javlja RIA Novosti.

Demonstranti podižu barikade od automobilskih guma. Usred ovog sukoba sa policijom, Sakasvili je viknuo da ide u skupštinu da obori Porošenka i "njegovu bandu". On je pozvao demonstrante da zauzmu čuveni Trg nezavisnosti u Kijevu, pozat po tome što je na njemu 2014. započela krvava majdanska pobuna, koja je rezultirala ratom na istoku Ukrajine i samootcjepljenjem Donjecke i Luganske oblasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak