Stravičan slučaj u Francuskoj: Muškarac godinama drogirao svoju ženu i dovodio druge da je siluju

0
Radiosarajevo.ba
Stravičan slučaj u Francuskoj: Muškarac godinama drogirao svoju ženu i dovodio druge da je siluju

U Francuskoj traje suđenje 71-godišnjem Dominiqueu Pélicotu koji je optužen da je angažovao strance da siluju njegovu suprugu između 2011. i 2020. godine dok je bila pod jakim sedativima.

Pélicot je hospitolizovan, poručila je njegova advokatica, a to bi moglo dovesti do odgode suđenja. Suđenjem je obuhvaćeno i pedeset muškaraca, u dobi od 26 do 74 godine, zbog umiješanosti u slučaj koji je zgrozio Francusku, piše The Guardian.

Glavni optuženik, priznao je krivicu protiv njega i trebao je biti ispitan danas poslijepodne, ali jučer je hospitolizovan nakon što je osjetio bol u abdomenu, rekla je njegova advokatica Béatrice Zavarro. Zavarro je rekla da njen klijent ni na koji način ne izbjegava suđenje. "On će odgovoriti na sva pitanja. Ali ima medicinski problem koji nije planirao", rekla je. Dodala je da su njegovi bolovi počeli u petak. "Uvijek je govorio da će biti prisutan i svjedočiti. To je bitno", naglasila je.

S ove strane Drine | Banjac: Vučiću je „ona stvar“ u procijepu - zato merači Tuzlu

Stručnjaci su jučer opisali Pélicota kao egocentričnog manipulatora bez empatije. Njegova bivša supruga, Gisèle Pélicot (71), rekla je da su je godinama mučili čudni rupe u sjećanju sve dok policija nije slučajno otkrila zlostavljanje nakon što je uhvaćen kako snima žene u suknjama lokalnom supermarketu.

Vodio detaljnu analizu zlostavljanja

Suđenje je otvoreno za javnost na njen zahtjev za podizanje svijesti o korištenju droga za počinjenje seksualnog napada. Većina silovanja dogodila se u kući para u Mazanu, selu od 6.000 ljudi u južnoj regiji Provanse. Pélicot je vodio detaljnu evidenciju o zlostavljanju svoje supruge, otkrivenoj nakon što mu je policija zaplijenila računar i drugu opremu.

Otac drvenom palicom pretukao muškarca (37) koji mu je silovao kćerku

Istražitelj, koji je pregledao fotografije i snimke pronađene na računaru glavnog optuženika, rekao je sudu da su svi suoptuženici morali znati da je Gisèle Pélicot bez svijesti.

"Osim fotografija, morate slušati zvuk. Odmah primijetite da spava", rekao je Stephan Gal. "Neki su se čak vratili u nekoliko navrata, a niko nije mogao ne biti svjestan da je u dubokom nesvjesnom stanju."

Na njegovom računaru pronašli fotomontaže njegove kćeri

U pritvoru je ukupno 18 od 51 optuženog, uključujući Pélicota. Jedan od optuženih muškaraca "rekao je da je znao da će Dominique Pélicot uspavati njegovu ženu, ali je mislio da je to dio 'seksualne igre'. Rekao je da je to predstavljeno kao scenarij i da je naivno, slijepo nasjeo".

Užas u Italiji: Devet muškaraca silovali dvije djevojčice i sve snimali uživo

Kći Pélicotovih, Caroline Darian (45), rekla je da joj se život okrenuo naglavačke kada je čula za zlostavljanje, a njene gole fotomontaže također su pronađene na očevom računaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak