Snažan zemljotres pogodio Los Angeles: 'Najveći koji sam ikada doživjela u Kaliforniji'

1
Radiosarajevo.ba
Snažan zemljotres pogodio Los Angeles: 'Najveći koji sam ikada doživjela u Kaliforniji'

Los Angeles je pogođen zemljotresom koji je prvotno procijenjen kao magnitude 5.0.

Zemljotres je počeo u 7:28 sati po lokalnom vremenu u četvrtak, utječući na stanovnike Pomone, Pasadene i Riversidea.

Dok su početni izvještaji sugerirali da je magnituda zemljotresa mogla biti do 5.1, Američki geološki zavod (USGS) je kasnije revidirao preliminarnu magnitudu na 4.7.

Google počeo s brisanjem Gmail računa: Ako želite spasiti podatke, ovo trebate napraviti

Nakon početnog potresa uslijedio je naknadni potres magnitude 2.8, prema USGS-u.

"To je bio najstrašniji zemljotres," rekla je jedna stanovnica Malibua. "Nije bio onaj valjajući, nego više poput nasilnog podrhtavanja."

Model i televizijska zvijezda Amber Rose bila je među zabrinutim lokalnim stanovnicima, koristeći X kako bi opisala događaj kao "najveći zemljotres koji sam ikada doživjela u Kaliforniji."

Nije bilo izvještaja o povredama.

Iako Kalifornija bilježi hiljade zemljotresa svake godine, samo 15-20 dostiže magnitudu 4.0 ili veću. Nekoliko stotina dostigne magnitudu 3.0, dok je većina vrlo mala.

Ranije ove sedmice, Kalifornijci su iskusili pet zemljotresa tokom 48-satnog perioda, što je izazvalo zabrinutost među stanovnicima.

Zemljotres magnitude 4.4 osjetio se na sjeveru oko okruga Lake u subotu, a još dva su pogodila područje sljedeće večeri, rangirana kao 2.7 i 2.8 magnitude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak