Skandal u H&M-u, roditelji zgroženi, modni gigant pod paljbom kritika: ‘Šta vam je, pa to su djeca'

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u H&M-u, roditelji zgroženi, modni gigant pod paljbom kritika: ‘Šta vam je, pa to su djeca'

Modni gigant H&M prisiljen je povući reklamu za školsku uniformu sa sloganom 'neka se glave okreću' zbog negativnih reakcija, uključujući tvrdnje da 'seksualizira' djecu.

Brend se suočio s kritikama zbog reklame Back to School fashion, koja je prikazivala dvije mlade djevojke koje su nosile haljine s tregerima.

Bijesni aktivisti, uključujući poznatu feministicu Melindu Tankard Reist, oštro su se obrušili na modni lanac, piše Daily Mail.

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

"Koja je vaša namjera s ovim sponzoriranim Facebook oglasom?", napisala je. "Male školarke uglavnom ne žele 'da se glave okreću'. Veliki broj ljudi s kojima radim u školama želi da ih ostavite na miru da uče i da se zabavljaju."

Psihologinja dr. Pam Spurr izrazila je svoj bijes u objavi na X, napisavši: "Vaš podli oglas podilazi pedofilima da je u redu žudjeti za djevojkama. Bojkotirajte H&M. Sramotno iskorištavanje djevojaka."

Još jedan grad se u BiH pridružio bojkotu: U Zari nigdje žive duše, niko ne želi od njih da kupuje

Bijesne i mnogi korisnici na društvenim mrežama: "Što je, dovraga, ovo. H&M seksualizira djecu! Cijela poenta školskih uniformi je spriječiti djecu da koriste robne marke kako bi posramili drugu siromašniju djecu. Šta H&M misli?"

H&M se također oglasio preko društvenih mreža: "Ovaj oglas je sada uklonjen. Duboko se izvinjabamo zbog uvrede koju je prouzročio i razmotrit ćemo kako ćemo dalje predstavljati kampanje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak