Šetao pse i našao novorođenče u torbi: Beba stara manje od sat vremena, u toku potraga za majkom

0
Radiosarajevo.ba
Šetao pse i našao novorođenče u torbi: Beba stara manje od sat vremena, u toku potraga za majkom

Novorođena djevojčica koju je u torbi pronašao šetač pasa u istočnom Londonu bila je stara manje od sat vremena, saopštila je metropolitanska policija.

Beba je pronađena umotana u deke na križanju Greenwaya i High Street South, Newham.

Policija želi da bebina majka zna da je njena kćerka dobro i na sigurnom, te su je zamolili da stupi u kontakt s njima. Osoblje bolnice dalo joj je ime Elsa.

Lagumdžija pisao zvaničnicima UN-a: Predsjedništvo BiH ne može se upuštati u rasprave o Srebrenici

"Naše misli sada se okreću bebinoj majci. Izuzetno smo zabrinuti za nju jer će proći kroz traumatično iskušenje i trebat će hitnu medicinsku pomoć nakon poroda,” rekao je policijski službenik Simon Crick.

"Obučeni medicinari i specijalisti spremni su joj pružiti podršku", rekao je Crick te dodao: "Ako ste bebina majka, znajte da je vaša kćerka dobro i bez obzira na vaše okolnosti, potražite pomoć tako što ćete otići u najbližu bolnicu ili policijsku stanicu."

Jeziva ispovijest iz Srbije, majka otkrila detalje s poroda: 'Doktor me tukao, a dijete je umrlo'

Građanin je vjerojatno spasio bebi život na temperaturama ispod nule, rekao je Crick nakon što je čuo plač iz torbe. Zatim su pozvali policiju i grijali dijete dok nisu stigli bolničari i službenici londonske hitne pomoći. Beba je pregledana na mjestu nesreće i odvezena u bolnicu.

"Drago mi je obavijestiti da beba nije ni na koji način povrijeđena te da je na sigurnom i dobro pod brigom bolničkog osoblja", rekao je Crick koji je u kontaktu s lokalnim bolnicama i lokalnim vlastima.

Policija ne zna koliko je dugo beba bila ondje prije nego što je otkrivena, piše The Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak