Horor u Londonu: Trojac mučio i brutalno ubio 35-godišnjakinju, na sudu se otkrivaju detalji zločina

1
Radiosarajevo.ba
Horor u Londonu: Trojac mučio i brutalno ubio 35-godišnjakinju, na sudu se otkrivaju detalji zločina
FOTO: Facebook / Shakira Spencer

Shakira Spencer (35), nositeljica konfekcijskog broja 44, krajem je života bila kost i koža. Policija je pronašla njeno beživotno tijelo u njenom domu u Hanwellu, zapadnom Londonu, nakon što je komšija 25. septembar 2022. godine primijetio crve kako se povlače ispod njenih ulaznih vrata.

Za brutalno ubistvo osumnjičeni su Ashana Studholme (38), njen ljubavnik Shaun Pendlebury (26) te Lisa Richardson (44). Unatoč optužbama, svi osumnjičeni i dalje negiraju zločin, iako su nad Shakirom provodili mučenje, izgladnjivali je i naposljetku je ostavili da umre.

Prema izvještaju Daily Maila, nesretna žrtva bila je izložena brutalnosti - opečena kipućom vodom i zatim spaljena aerosolom. Shakira, koja je nosila konfekcijski broj 44, na kraju je bila svedena na kosti i kožu, otkriveno je na sudu.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Tužiteljica je izjavila: "Tokom niza mjeseci, Spencerova je bila izolirana, prisiljavana na prostituciju i pljačkana. Dok je bila zatočena i tretirana poput roba, osumnjičeni su je hranili samo kesicama kečapa. Preuzeli su njen stan i financije, a zlostavljanje su čak i snimali. Na kraju su je brutalno pretukli i zatvorili je u ormar."

Lisa Richardson, koja tvrdi da poznaje Ashanu Studholme već 20 godina, opisala ju je kao "prijateljicu i članicu obitelji". Međutim, tokom suđenja, Lisa je promijenila svoj iskaz i tvrdila da se Ashana zapravo bojala.

Izjavila je: "Htjela me kontrolirati... I znala je da se bojim", pa je dodala kako je "voljela otići iz svog malog stana u Northoltu u Ashanin dom u Harrowu te "uživati u vrtu i obližnjim poljima".

Na pitanje zašto je Shakira bila mučena, Lisa Richardson samo je kratko odgovorila: "Ne znam zašto se to dogodilo".

"To su bili neoprostivi postupci koji su me zgrozili, zato sam i izašla iz kuhinje... Vidjela sam da ju je Ashana polila vodom, ali ne znam je li ta voda bila prokuhana", izjavila je Lisa na sudu i demantirala tvrdnje da je tad bila pod utjecajem droga.

Svjedoci su također potvrdili da je Shaun Pendlebury napao Shakiru kipućom vodom i aerosolom.

Suđenje se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije