Senzacija najbližeg saveznika Putina: 'Vrijeme je da sjednemo za sto i prekinemo ovo ludilo'

10
Radiosarajevo.ba
Senzacija najbližeg saveznika Putina: 'Vrijeme je da sjednemo za sto i prekinemo ovo ludilo'

Dok ukrajinske snage nastavljaju svoju operaciju u ruskoj regiji Kursk, bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko potpuno iznenađujuće pozvao je na prekid rata.

"Hajde da sjednemo za pregovarački stol i okončamo ovu svađu. Ne treba to ni Ukrajincima, ni Rusima, ni Bjelorusima", izjavio je najveći saveznik Vladimira Putina.

"Ne mogu iznositi te činjenice jer su potpuno tajne, ali oni, najviši dužnosnici, otvoreno kažu, citiram: 'Neka svi poginu u ovom ludilu."'

UEFA | Historijska noć u Banjoj Luci: Borac osigurao grupnu fazu europskih takmičenja

Prethodno je Bjelorusija dala upute da se dio vojne opreme iz borbenih postrojbi prebaci Oružanim snagama Ruske Federacije, zbog hitnog zahtjeva s ruske strane nakon gubitaka u Kurskoj oblasti i drugim područjima, pišu Jutarnje.

Lukašenkova izjava stiže u trenutku kad je vojno napredovanje Ukrajine u regiji Kursk zasad bilo uspješno, zauzimanjem 82 naselja od 6. augusta, kako je naveo Oleksandr Sirski, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine.

U sjeni ofanzive na Kursk: Ukrajinci pokrenuli dosta važniju bitku od koje će imati veću korist

Njihova operacija uhvatila je Rusiju nespremnu, natjeravši ruske borbene snage da kopaju rovove u blizini nuklearne elektrane Kursk u iščekivanju daljnjeg napredovanja.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski također je izjavio da se stotine ruskih vojnika predalo ukrajinskim snagama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak