Ruske rakete pogodile ukrajinski Harkiv: Povrijeđeno 17 ljudi, objavljeni snimci

0
Hina
Ruske rakete pogodile ukrajinski Harkiv: Povrijeđeno 17 ljudi, objavljeni snimci

Dva ruska projektila pogodila su stambenu četvrt u središtu Harkiva ranivši 17 ljudi, od kojih dvoje teško, i teško oštetivši kuće.

Spasilački timovi pretraživali su hrpe ruševina, a gradonačelnik je opisao dvije "snažne eksplozije" i rekao da je najmanje 10 stanova oštećeno.

Šef regionalne policije Volodimir Timoško rekao je za javni servis Suspilne da je jedan projektil pogodio trotoar, a drugi trospratnu stambenu zgradu. Na dva kata bolnice nasuprot zgrade izbio je požar, ali je ugašen.

Izabran igrač sezone u Premier ligi: Nije riječ o Haalandu

Regionalni guverner Harkiva Oleg Sinehubov napisao je na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, da je 12 ozlijeđenih ljudi u bolnici, uključujući dvije žene koje su teško ozlijeđene.

Gradonačelnik Harkiva Igor Terekov, također pišući na Telegramu, rekao je da su projektili pogodili "točno tamo gdje nema vojne infrastrukture i tačno tamo gdje zapravo postoje rezidencija".

Ko je Hrvatica kojoj je Putin dao državljanstvo? 'U Donjecku pomaže ruskim vojnicima'

"Ima najmanje 10 oštećenih zgrada. Spasilački timovi nastavljaju ići kroz ruševine. A ima dosta ruševina."

Drugi grad po veličini u Ukrajini, Harkiv, na sjeveroistoku zemlje, bio je česta meta napada, ali u prostoru gotovo dvogodišnjeg sukoba grad nije pao u ruske ruke. Ruske su rakete prošle sedmice pogodile hotel u gradu, ranivši 11 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak