Ko je Hrvatica kojoj je Putin dao državljanstvo? 'U Donjecku pomaže ruskim vojnicima'

0
Radiosarajevo.ba
Ko je Hrvatica kojoj je Putin dao državljanstvo? 'U Donjecku pomaže ruskim vojnicima'
Foto: Printscreen / Mirela Jakupanec

Vladimir Putin Hrvatici je dao rusko državljanstvo. Njezino ime našlo se, naime, na popisu s još 43 strana državljana za koje Putin smatra da su zaslužili rusko državljanstvo.

Rusi su naveli da ona živi u okupiranom Donjecku i tamo liječi vojnike ranjene na ratištu. Pisalo se da je riječ o liječnici, ali Mirela Jakupanec je, izgleda, medicinska sestra iz Koprivnice.

Naime, koprivnički portal Danica piše da je posljednik godina živjela s majkom u Zagrebu. Pritom se pozivaju na izvor iz Koprivnice koji je otkrio da je radila kao njegovateljica u domovima za starije i nemoćne.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Izvori koprivničkog portala Danica ne znaju odgovor na pitanje kako je Jakupanec na kraju završila u ukrajinskoj okupiranoj regiji Donbas.

Otac Miroslav Jakupanec živio je u Koprivnici, ali je umro prije više godina, i to kao socijalni slučaj. Novinarima iz Koprivnice poznat je po tome što je potkraj 90-ih često u dopisništvu predavao male oglase u kojima je reklamirao agenciju 'Kondor' za posredovanje kod odlazaka u inostranstvo.

Srbijanski dobrovoljci u ruskoj vojsci žale se Putinu na uslove: "Loše smo tretirani"

Srbijanski dobrovoljci u ruskoj vojsci žale se Putinu na uslove: "Loše smo tretirani"

"Koliko znam, otišla je u Donbas čim je počela agresija na Ukrajinu i navodno je dobila mnogo ruskih odličja. Prije nekoliko mjeseci boravila je kratko u Koprivnici jer je bila ranjena. Kažu da su je liječili u Beogradu", otkriva izvor.

Govori se kako je njezinu odlasku kumovala Mirelina dobra prijateljica iz Rusije koja joj je često znala pričati o rusko-ukrajinskom sukobu.

Mirela je potom sa strašću prijateljima u Koprivnici prepričavala stavove ruske prijateljice koji su, naravno, bili proruski i žestoko kontra Ukrajine.

"To ju je očito navelo na odluku da ode u Donbas pomagati ruskim ranjenicima", zaključuje sagovornik portala Danica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije