Rusi ulaze u grad u Ukrajini, objavljene šokantne snimke: ‘Ovo će biti masovna grobnica‘

16
Radiosarajevo.ba
Rusi ulaze u grad u Ukrajini, objavljene šokantne snimke: ‘Ovo će biti masovna grobnica‘

Ruske snage otvorile su žestoku baražnu vatru na pogranični grad na sjeveru Ukrajine, Vovčansk. Moskva u ovom trenutku kombinira zračne napade, teško topništvo, pješaštvo i dronove.

Snimke Sky Newsa pokazuju više ruskih trupa unutar grada - samo tri dana nakon što je Rusija pokrenula iznenadni napad preko granice na ukrajinsku regiju u okruženju grada Harkiva.

"Napreduju u rezidencijalnom području Vovčanska i upadaju u tuđe kuće. Ovo je tek prvi val. Testiraju našu obranu, kada potpuno uđu u grad za njima će doći i rezerve", govori za Sky News Denys, komandant ukrajinske izviđačke jedinice.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

"Grad nije bio spreman za ovo bombardiranje, krenu li udarati i navođenim bombama - ovo će biti masovna grobnica", izjavljuje.

Kako piše Sky News, Denys jasno izražava i frustraciju zbog, kako vjeruje, neuspjeha Ukrajine da bolje osigura obranu sjeveroistočne granice s Rusijom minama i utvrdama.

Denys se već jednom borio u odbrani Harkiva i kaže kako sada i on i njegovi vojnici osjećaju "deja vu".

"Šokantno! Opet se branimo i gubimo i teritorij i živote vojnika!", poručuje.

Komandnat izviđačke jedinice tvrdi i da su Rusi ovoga puta daleko spremniji.

"Napunili su se nevjerojatnom količinom raketnih sistema za višestruko lansiranje i topništva", tvrdi.

Žestoke snimke borbe oko i u Vovčansku podijelio je na svom Twitter profilu i Anton Geraščenko, posebni savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Kako izvještava, u Vovčansku je u ovom trenutku ostalo tek 500 ljudi (od gotovo 20.000 prije rata), a grad i dalje kontroliraju oružane snage Ukrajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak