Putin pobjesnio jer su objavljene informacije o vili koju je kupio svojoj ljubavnici

4
Radiosarajevo.ba
Putin pobjesnio jer su objavljene informacije o vili koju je kupio svojoj ljubavnici

Nezavisni anti-Putinov istraživački tim Proekt ove je sedmice razotkrio tajni život Vladimira Putina i njegove ljubavnice Aline Kabaeve, nekada uspješne ritmičke gimnastičarke, ali i imovinu vrijednu više od 100 miliona funti koju je ruski predsjednik kupio za nju.

Među njihovim otkrićima tako se našla luksuzna drvena vila u šumskom posjedu od 28 hektara u Valdaju, oko 160 kilometara dalje od mjesta na kojem i Putin ima svoju "kraljevsku rezidenciju".

Iako Vladimir Putin čini sve kako bi svoj privatni život zaštitio od očiju javnosti, informacije nekad ipak procure u javnost, ali ne bez posljedica. Kada je 2008. godine Moskovski list razotkrio njegovu vezu s Kabaevom i tvrdio da su se zaručili, list je zatvoren u roku nekoliko sati.

Sudar u centru Sarajeva, stvorile se velike gužve

Ovotjedna otkrića Proekta razbjesnila su ga toliko da je, navodno, psovao i vikao na službenike u sigurnosnoj službi te ih je okrivio za curenje informacija. Osim toga, svađao se i sa samom Kabaevom zabrinut da upravo njezini prijatelji na "na svakom uglu pričaju i šta znaju i ne znaju".

"Putin je rekao da ima informacije koje pokazuju da je curenje došlo iz kruga prijatelja Kabaeve", rekao je general SVR-u, račun na šifriranom društvenom mediju Telegram koji tvrdi da ima unutarnja saznanja o Putinovom krugu.

Kažu da ga niko nikada nije vidio toliko bijesnog.

"Ovo nije bilo daleko od srčanog ili moždanog udara", dodao je.

Alina Kabaeva, 39-godišnja Putinova ljubavnica uživa u beskrajnom luksuzu i lagodnom životu, a neki čak idu toliko daleko da je nazivaju "caricom Rusije". Sve to navodno zbog toga što je Putinu osigurala muškog nasljednika za kojim je toliko žudio.

Proekt također tvrdi kako s Alinom ima više djece s kojom živi u vili u šumama između Moskve i Sankt Petersburga, a njihovu bezbrižnost osigurava čitav protuzračni odbrambeni sistem Pantsir koji je postavljen u obližnjem selu.

Ipak, u duhu anti-ruskih i anti-putinovskih snaga u svijetu, biti njegova mezimica danas je opasnije nego ikada prije, javlja Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak