Putin ironično podržao Kamalu Harris jer se ona "zarazno smije"

1
Radiosarajevo.ba
Putin ironično podržao Kamalu Harris jer se ona "zarazno smije"

Rusija želi da Kamala Harris pobijedi na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama, rekao je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin u očito ironičnom komentaru pošto je njen "zarazan smijeh" naveo kao razlog prednosti pred Donaldom Trumpom.

Putin je to rekao dan nakon što je američko ministarstvo pravosuđa optužilo predstavnike ruskih medija za pokušaj utjecanja na izbore u novembru širenjem proruske propagande.

Čelnik Kremlja rekao je ranije ove godine s očitom ironijom i prije nego što se predsjednik Joe Biden povukao iz utrke, da mu je Biden draži od Trumpa jer je predvidljiviji političar "starog kova".

Predsjedništvo dalo zeleno svjetlo: BiH učestvuje u jednom od najvažnijih samita za Zapadni Balkan

Upitan kako sad gleda na izbore, Putin je na gospodarskom forumu na ruskom dalekom istoku rekao da je to izbor američkog naroda.

No, zatim je dodao kako je Biden preporučio svojim pristalicama da podrže Harris.

SAD tvrdi da se Rusija umiješala u njihove predsjedničke izbore: "Tajno su regrutovali osobe..."

"Mi ćemo učiniti isto, podržat ćemo je", rekao je Putin.

"Smije se toliko ekspresivno i zarazno što znači da je s njom sve u redu", rekao je Putin, dodavši da to možda znači da će se suzdržati od daljnjih sankcija Rusiji.

Američke obavještajne agencije vjeruju da Rusija želi da Trump pobijedi jer je manje predan podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije.

Ali Putin je rekao da je Trump kao predsjednik nametnuo više sankcija Rusiji nego bilo tko u Bijeloj kući prije njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak