Prvoj dami Sirije dijagnostikovana leukemija nakon što se izliječila od raka dojke

1
Radiosarajevo.ba
Prvoj dami Sirije dijagnostikovana leukemija nakon što se izliječila od raka dojke

Prvoj dami Sirije (48) dijagnostikovana je leukemija, saopćilo je u utorak sirijsko predsjedništvo.

Leukemija joj je dijagnostikovana skoro pet godina nakon što je obznanila potpun oporavak od raka dojke. U saopćenju se navodi da će prva dama biti podvrgnuta posebnom protokolu liječenja koji će zahtijevati izolaciju te da će se zbog toga morati obustaviti javno djelovanje. U augustu 2019. Asma al-Assad je izjavila da se u potpunosti oporavila od raka dojke koji je bio rano otkriven.

Otkako je u Siriji počeo rat 2011. godine, ova je bivša investicijska bankarica, inače rođena u Londonu, preuzela dužnost vođenja dobrotvornih akcija i susreta s porodicama poginulih vojnika, ali je i došla pod nemilost opozicije. Vodi Sirijski fond za razvoj, veliku nevladinu organizaciju za operacije pomoći i razvoja u Siriji.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Prošle je godine pratila svog supruga, predsjednika Bashara al-Assada, u posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što je bilo njeno prvo službeno putovanje u inostranstvo u pratnji supruga od 2011. godine. 

Tada je upoznala šeiku Fatimu bint Mubarak, majku predsjednika UAE-a, a to putovanje mnogi smatraju simbolom njene rastuće uloge u javnim poslovima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak