Vučićevu ženu snimili u javnosti nakon dugo vremena: Brak im obilježila i porodična tragedija

2
Radiosarajevo.ba
Vučićevu ženu snimili u javnosti nakon dugo vremena: Brak im obilježila i porodična tragedija
Foto: Tanjug / Tamara Vučić

Premijera predstave "Sirano" Edmona Rostana u režiji Gorčina Stojanovića održana je na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a na premijeri se pojavila i samozatajna prva dama Srbije Tamara Vučić (41), supruga srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Prva dama predsjednika Srbije vrlo rijetko se pojavljuje u javnosti. O njoj se ne zna puno, osim da se za Aleksandra Vučića udala 2013. Rođena je u Beogradu 1981. gdje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Srbijanski mediji pišu da je od 2010. godine radila u ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije te da se aktivno bavi humanitarnim radom i vrlo često posjećuje humanitarne događaje. Zanimljivo je da se nije uključivala u niti jednu suprugovu kampanju jer voli živjeti mirnim i povučenim životom.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Tamara je Vučićeva druga žena i 2013. ih je pogodila teška porodična tragedija.

Tri dana prije planiranog porođaja, Tamara je izgubila dijete, djevojčicu koja se trebala zvati Neva. Njezino je srce iznenada prestalo kucati, a drugi detalji o toj tragediji javnosti nisu poznati.

Inače, prije Tamare, Vučić je bio u braku sa Ksenijom Vučić s kojom ima dvoje djece, sina Danila i kćer Milicu. Ksenija je preminula u januaru 2022. godine. S Tamarom je Vučić 2017. godine dobio sina Vukana, prenosi 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije