Prve fotografije šefa Telegrama nakon što je pušten iz zatvora: Snimljen u zanimljivom društvu

0
Radiosarajevo.ba
Prve fotografije šefa Telegrama nakon što je pušten iz zatvora: Snimljen u zanimljivom društvu

Šef Telegrama, Pavel Durov, viđen je u Parizu po prvi put od svog hapšenja.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje je objavio Paris Match, Durov je bio na Champs-Elyseesu u društvu Yulije Vavilove, djevojke koja je uhapšena zajedno s njim i za koju se pisalo da mu je navodno namjestila.

Durov je pod pravosudnim nadzorom. Nije mu dozvoljeno napustiti teritoriju Francuske i mora položiti kauciju u iznosu od pet miliona eura (9,78 miliona KM).

Nakon teške nesreće u BiH u kojoj su poginule četiri osobe: Poznat identitet stradalih

Durov je priveden 24. augusta aerodromu Le Bourget u blizini Pariza, u sklopu sudske istrage koja je pokrenuta prošlog mjeseca i odnosi se na 12 navodnih krivičnih djela.

Optužbe protiv Durova rođenog u Rusiji, a francuskog državljanina, odnose se na to da se njegova platforma koristi za skladištenje materijala za seksualno zlostavljanje djece i trgovinu drogom, za prevare i podršku organizovanom kriminalu.

Durovu se stavlja na teret i da je Telegram odbio da podijeli informacije ili dokumente sa istražiteljima kada je to bilo potrebno po zakonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak