Pogledajte kako Jordan isporučuje medicinsku pomoć Gazi

0
Anadolija

Oružane snage Jordana su u četvrtak padobranima isporučile hitan medicinski materijal jordanskoj bolnici Sahara u Gazi.

Jordan ima dvije terenske bolnice u Pojasu Gaze, jednu u gradu Gazi otvorenu prije 14 godina i drugu uspostavljenu prošlog mjeseca na jugu enklave.

Ranije su avioni jordanskih zračnih snaga također isporučili medicinsku pomoć bolnici u Gazi kako bi omogućili rad bolnice i nastavili pružati zdravstvene i medicinske usluge za građane Gaze.

Grad u Bosni i Hercegovini maturantima srednje škole dodjeljuje jednokratne naknade od 200 KM

Prvi put su isporučili pomoć iz zraka 6. novembra, potom šest dana kasnije, 30. novembra, 7. decembra, 15. decembra, 21. decembra te zadnji put u četvrtak.

Najmanje 22.438 Palestinaca je ubijeno, a 57.614 ranjeno u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra, saopštile su u četvrtak zdravstvene vlasti palestinske enklave.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra, u kojem je prema izraelskim vlastima ubijeno oko 1.200 osoba. Napadi su ostavili Pojas Gaze u ruševinama. Oko 60 posto infrastrukture enklave oštećeno je ili uništeno, a skoro dva miliona stanovnika je raseljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak