Papa Franjo izrazio žaljenje zbog 130 nestalih migranata

0
Radiosarajevo.ba
Papa Franjo izrazio žaljenje zbog 130 nestalih migranata

Papa Franjo rekao je u nedjelju da se moramo "posramiti" izrazivši pritom duboko žaljenje zbog nestanka 130 migranata u Mediteranu ovaj tjedan, a za takav ishod humanitarne udruge optužuju europske države da im nisu pritekle u pomoć.

"Vrlo sam tužan zbog te tragedije koja se ponovno zadnjih dana dogodila u Mediteranu. Braćo i sestre, preispitajmo se svi zbog te zadnje u nizu tragedija. To je trenutak sramote", rekao je Papa vjernicima po završetku molitve Regina Coeli na Trgu sv. Petra u Vatikanu, piše 24sata.hr.

Nevladina udruga SOS Méditerranée u četvrtak je obavijestila da je uočila u vodama kod Libije desetak mrtvih tijela blizu gumenog čamca koji se prevrnuo, a kojim je isplovilo 130 osoba.

"Tih stotinu trideset migranata poginulo je u moru, to su ljudi, ljudski životi koji su čitava dva dana uzalud molili za pomoć. Za pomoć koja nije stizala", rekao je Papa.

Nevladine humanitarne organizacije optužuju Europsku uniju da ne samo da ne pritiče u pomoć stradalima u Sredozemnom moru već i zato što priječi udruge u pokušajima da ih spase.

Prema Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) od 21. aprila najmanje 453 migranta utopila su se od 1. januara 2021. u pokušaju prelaska Sredozemnog mora, što je više nego trostruk broj u odnosu na isto razdoblje u 2020.

Safa Msehli iz IOM-a optužila je u petak "države da su odbile djelovati kako bi spasile živote više od 100 ljudi".

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak