Ovo je vatrogasac (50) koji je ubijen u atentatu na Trumpa, štitio je svoju porodicu od metaka

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je vatrogasac (50) koji je ubijen u atentatu na Trumpa, štitio je svoju porodicu od metaka

Osoba ubijena na skupu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Pennsylvaniji u subotu, 13. jula, bio je 50-godišnji dobrovoljni vatrogasac koji je štitio svoju porodicu dok su odjeknuli pucnjevi, rekao je u nedjelju guverner države Josh Shapiro.

Prema objavi njegove porodice na Facebooku, žrtva je identificirana kao Corey Comperatore.

"Trumpov skup u Pennsylvaniji odnio je život mog brata Coreya Comperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život čovjeku kojeg smo najviše voljeli", rekla je sestra žrtve u objavi u nedjelju, 14. jula.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

Prema izvješću Pittsburgh Post-Gazette, Comperatore je prethodno bio šef dobrovoljnog vatrogasnog društva grada Buffalo. Shapiro je rekao da je razgovarao s Comperatoreovom porodicom i prenio je dijelove razgovora novinarima.

"Corey je umro kao heroj. Corey je sinoć na ovom skupu skočio na svoju porodicu kako bi ih zaštitio“, rekao je Shapiro.

"Corey je bio najbolji." Comperatore je iza sebe ostavio suprugu i dvije kćeri. "Corey je bio tata", rekao je Shapiro. "Corey je bio vatrogasac. Corey je išao u crkvu svake nedjelje. Corey je volio svoju zajednicu, a posebno je volio svoju porodicu", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak